Efterårsferie 2018 på Søbygaard

Efterårsferien på Søbygaard uge 42: 

Fra mandag den 15 – fredag den 19. oktober: Lav din egen græskarlygte, (roerne blev desværre alt for små i år, derfor har vi måttet erstatte dem med græskar). Vi tænder bål til popcorn, leg med gammeldags legetøj, snitteværksted, kreativ værksted, sækkevæddeløb, skattejagt, du kan også gætte antallet af valnødder i montren - vinderen findes fredag og får direkte besked.

Alle dage serverer vi pølser fra grillen og fra mandag – fredag holder cafeen åbent og serverer kage samt kolde og varme drikke.

Mandag: Kom og smag ærøske pandekager, plantetryk.

Tirsdag: Kom og smag ærøske pandekager.

Onsdag: Plantetryk, (pomponer er desværre aflyst).

Torsdag: Snitteværksted, græskarlygter, (æblepresning AFLYST), (pomponer er desværre aflyst).

Fredag: Snitteværksted, græskarlygter, (æblepresning AFLYST), besøg af konservatorer kl. 11-15*

* Spørg konservatoren – vis os din skat!

Hvad er dit kæreste eje hjemme på hylden eller på væggen? Og hvorfor betyder det noget for dig? ... og har genstanden måske ligefrem en kulturhistorisk værdi?

I anledning af at Bevaringscenter Fyn fylder 40 år, rykker et hold af kompetente konservatorer med hver deres speciale ud af værkstedet og ind på museet. Her svarer de på dine spørgsmål og fortæller dig om din genstands ”liv”. –Konservatorøjne ser nemlig ting, andre ikke nødvendigvis ser!

Du får chance for at stille spørgsmål til en konservator om din yndlingsting; -familieklenodiet, den ny-indkøbte kunstgenstand eller hvad det end måtte være.

Tag din yndlingsting med, og vi ser på den sammen med dig. Fortæl os også, hvorfor lige netop denne ting betyder noget for dig, og vi fortæller dig, hvordan du bedst tager vare på den og om den evt. har brug for en kærlig hånd.

Fredag den 19. oktober kl. 11-15 kommer konservatorerne forbi Søbygaard.

 

Vi har 2 udstillinger:

Fra ruin til seværdigheder – Søbygaard i billeder fra 1991-2016

Storm og forlis

Åbent: alle dage mandag til søndag fra 10-16

Aktiviteter: mandag til fredag kl. 11-15

Entre: voksne 60,- Børn gratis. Kys Frøen og efterårsaktiviteter for børn 25,-

Søbygaard tager forbehold for ændringer.

Aktiviteter på Søbygaard

Åben alle dage kl. 10-16, fra 18. maj til 21. oktober 2018

Udstillingerne: Storm og forlis samt Fra ruin til seværdighed og Søbygaard i billeder fra 1991 til 2016.
 
I år kan man blive klogere på udstillingen ”Storm og forlis” om ødelæggelserne til søs og til lands, når forlis, krig og uvejr trækker ulykker med sig. En historie om mennesker der klarer sig på trods, når modgang og søulykker hærger. se udstillingen, som venligst er udlånt af Marstal Søfartsmuseum. I ladebygningen ses en fotodokumentation af Søbygaards udvikling fra ruin til seværdighed. Tag med på en tur fra sammenfaldne murbrokker til nykalket herregård, og se forandringen over de sidste 25 år. 
 
For børn og barnlige sjæle er der altid mulighed for at prøve aktiviteterne i ”Kys Frøen”, hvor der kan fanges fisk i søen, snittes redskaber, lege som på hertugens tid og kværne korn til mel og lave pandekager over bål.
 
Entre 60,- kr.,  børn gratis,  Kys Frøen 25,- kr.