Kongeblod og fyrstedrømme

Print
Portræt af hertug Hans den Yngre (1545-1622)
Kongeblod og fyrstedrømme - Portræt af hertug Hans den Yngre
Vi leverer Afhentes på Museet for kr 0,00
Brutto-salgspris: kr 50,00
Heraf moms:kr 10,00
Pris / kg:
Beskrivelse

 

Karsten Hermansen har på særdeles velskrevet måde portrætteret en af de mest spændende personligheder blandt de mange hertuger, der stod i et til tider anstrengt afhængigheds forhold til det danske kongehus.
For hertug Hans den Yngre, der blandt andet opførte Søbygaard på Ærø, var ambitionerne ganske vidst større end vingerne kunne bære, men det gør så absolut ikke bogen mindre læse- og seværdig.

Hertug Hans var yngste søn af Christian III og havde dermed en position på et af samfundetsstigens øverste trin. Han var hertug af Slesvig og Holsten og havde godsbesiddelser på blandt andet Ærø, Als og Sundeved.

Hele livet følte han imidlertid, at noget manglede. Hans selvforståelse svarede simpelthen ikke til realiteterne, og netop dette misforhold blev en livslang drivkraft for hertugens gøren og laden.

Hans den Yngre er en vigtig skikkelse i historien. ikke kun på grund af sin energiske indsats i levende live, sine byggerier, sine veldrevne landbrug og mange børn, men også fordi han blev stamfar til det nuværende danske kongehus og i dag har efterkommere i de fleste europæiske konge- og fyrstehuse. 

 


af Karsten Hermansen

127 sider  -   Illustreret